Csokoládétorta

Hozzávalók 24 centis tortaformához: 
 A tésztához: 
200 gr rizsliszt 
2 csipet szódabikarbóna 
8 tojás 
160 gr cukor 
60 gr cukrozatlan kakaópor 

 A krémhez: 
720 gr mascarpone sajt 
200 gr porcukor 
60 gr vaj 
200 gr tejcsokoládé 

 A tetejére: 
100 gr tejcsokoládés bevonó 
1/2 cs tortareszelék 

 1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaformát sütőpapírral béleljük. A tésztához átszitáljuk a lisztet, összeforgatjuk a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját cukorral habosra keverjük, ami akkor lesz jó, ha a cukor feloldódik és a tojás kifehéredik. 

 2. A lisztet fokozatosan a tojássárgájás keverékhez adjuk és összedolgozzuk. Óvatosan, több adagban hozzáforgatjuk a tojáshabot is, végül hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát a formába simítjuk, majd 35 perc alatt megsütjük. A már kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. 
 3. Összeállítjuk a krémet. A mascarponehoz hozzáadjuk olvastva a vajat, olvasztva a tejcsokoládét, végül a porcukrot. 

 4. A kihült tortalap első részét visszarakjuk a formába, majd kb. 1/3-át a krémnek beletöltjük. 

 5. A második tortalapot ráhelyezzük a krémre, majd a krém ismét 1/3-át rátöltjük. 

 6. A harmadik tortalapot is rátesszük a tortára, kevéske krémet teszünk a tetejére, majd pár órán át hagyjuk a hűtőben dermedni. 

 7. A torta oldaláról a kapcsot eltávolítjuk. A tejcsokoládés bevonót megolvasztjuk, és a tetejére kenjük. Rászorjuk a tortareszeléket. Dermedés után fogyasztható.

Megjegyzések