Hozzávalók 24 centis tortaformához:
A tésztához:
200 gr rizsliszt
2 csipet szódabikarbóna
8 tojás
160 gr cukor
60 gr cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
720 gr mascarpone sajt
200 gr porcukor
60 gr vaj
200 gr tejcsokoládé
A tetejére:
100 gr tejcsokoládés bevonó
1/2 cs tortareszelék
1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaformát sütőpapírral béleljük. A tésztához átszitáljuk a lisztet, összeforgatjuk a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját cukorral habosra keverjük, ami akkor lesz jó, ha a cukor feloldódik és a tojás kifehéredik.
2. A lisztet fokozatosan a tojássárgájás keverékhez adjuk és összedolgozzuk. Óvatosan, több adagban hozzáforgatjuk a tojáshabot is, végül hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát a formába simítjuk, majd 35 perc alatt megsütjük. A már kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
3. Összeállítjuk a krémet. A mascarponehoz hozzáadjuk olvastva a vajat, olvasztva a tejcsokoládét, végül a porcukrot.
4. A kihült tortalap első részét visszarakjuk a formába, majd kb. 1/3-át a krémnek beletöltjük.
5. A második tortalapot ráhelyezzük a krémre, majd a krém ismét 1/3-át rátöltjük.
6. A harmadik tortalapot is rátesszük a tortára, kevéske krémet teszünk a tetejére, majd pár órán át hagyjuk a hűtőben dermedni.
7. A torta oldaláról a kapcsot eltávolítjuk. A tejcsokoládés bevonót megolvasztjuk, és a tetejére kenjük. Rászorjuk a tortareszeléket. Dermedés után fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése