Sajtos perec

 

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

a tésztához:
400 gr liszt
1 cs sütőpor
250 gr vaj
200 gr reszelt sajt a tésztába 
60 gr tejföl (3 evőkanál)

a tetejére:
1 tojás
150 gr reszelt sajt

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit sütőpapírral béleljük.

2. A tésztához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és 3 kiskanál sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a lereszelt sajtot, és elkezdjük összedolgozni. Közben annyi tejfőllel lazítjuk, hogy egy könnyen nyújtható, de nem túl lágy tésztát kapjunk.

3. A tésztát lisztezett lapon 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd perec alakú szaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe rakjuk. Megkenjük a felvert tojásal, megszórjuk a sajttal, majd aranybarnára sütjük (kb. 5-8 perc)

Megjegyzések