Libapecsenye kukoricás rizzsel

Libapecsenye kukoricás rizzsel

Igazi márton-napi finomság (elkészítési idő: kb. 3 óra)

Hozzávalók 6 személyre:

- 3 kg egész liba
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- KOTÁNYI sült csirke fűszersó, vagy: majoranna, őrölt bors, rozmaring
- víz
- 5 dl sör
- 30 dkg konzerv kukorica
- kb. 500 gr. rizs

1. A libát felvágjuk, a felesleges zsíroktól mentesítjük, megtisztítjuk, ha kell epilálljuk (Én Valdor libát használtam, ami olyan volt, mint az egyetemista lány lába randi előtt, szóval sokat nem kellett vele szőrözni).

2. A húsokat serpenyőben, libazisrban elősütjük (profibbak megolvaszthatják a leválasztott zsíros részeket is), majd szép sorra tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, befűszerezzük: jól átdörzsöljük a husikákat, imádják az ilyen masszázst :). . A vöröshagymákat megtisztítjuk,elfelezzük őket, mad a libahusik közé rakjuk a tepsibe. Fokhagyma gerezdeket szintén megitsztítjuk, majd vöröshagymához hasonló módon szintén a tepsibe tesszük. Hozzáadunk 2 dl vizet, és 1 dl sört. A maradék 4 dl sört megisszuk. :)

3. A tepsit lefedjük (én alufoliát használtam, de hőálló tál esetén használhatjuk a saját fedelét is, ha van), majd sütőbe helyezzük kb. 160-180 fokon sútjük, amíg meg nem puhul a husi. Ez úgy kb. 2 óra elteltével fog bekövetkezni. Ha már kellően puha, vegyük le a fóliát, fedelet, és még süssük 15 percig, annak érdekében, hogy szépen megpiruljon.

4. A rizst és a kukoricát kifőzzük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések