Hozzávalók 2 személyre:
2 ek pirospaprika
Étolaj
1/4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g paradicsom
50 g édes paprika
20 g virsli
só
Őrölt kömény
1. Lassú tüzön, olajban párolom az apróra vágott vöröshagymát, elveszem a tűzről, megszórom a pirospaprikával, hozzáadom a fokhagyma nyomón átpréselt fokhagymát, elkeverem, visszateszem a tűzre. Felöntöm 1 dl vízzel.
2. Apró kockára vágom a paprikát, felaprított a paradicsomot, és hozzáadom őket a pörkölt alaphoz. Sózom, megfűszerezem a köménnyel, majd lassú tűzön 20 percig főzöm.
3. Felkarikázom a virslit, majd hozzáadom a pörkölthöz. Magasabb lángon 5-6 percig főzöm. Rizzsel, tésztával is tálalható.
+ Adhatunk hozzá konzerv babot, pikánssá tehetjük erőspaprika krémmel.
2 ek pirospaprika
Étolaj
1/4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g paradicsom
50 g édes paprika
20 g virsli
só
Őrölt kömény
1. Lassú tüzön, olajban párolom az apróra vágott vöröshagymát, elveszem a tűzről, megszórom a pirospaprikával, hozzáadom a fokhagyma nyomón átpréselt fokhagymát, elkeverem, visszateszem a tűzre. Felöntöm 1 dl vízzel.
2. Apró kockára vágom a paprikát, felaprított a paradicsomot, és hozzáadom őket a pörkölt alaphoz. Sózom, megfűszerezem a köménnyel, majd lassú tűzön 20 percig főzöm.
3. Felkarikázom a virslit, majd hozzáadom a pörkölthöz. Magasabb lángon 5-6 percig főzöm. Rizzsel, tésztával is tálalható.
+ Adhatunk hozzá konzerv babot, pikánssá tehetjük erőspaprika krémmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése