Húsgombócleves

Hozzávalók 6 személyre:

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1/2 db zeller
1 kisebb fej vöröshagyma
300 gr darált sertés hús
1 gerezd fokhagyma
50 gr rizs
1 db húsleveskocka
só, bors.

Elkészítése:

1. Megmosom a sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert. Ezeket a zöldségeket felkockázom.

2. Apróra vágom a vöröshagymát, olajban megdinsztelem.

3. A hagymához hozzá adom a felkockázott zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítom őket, majd 3 liter vízzel felöntöm, hozzáadom a hűsleves kockát, megsózom, és lassú tüzön párolom.

4. A darálthúst egy kisebb tálba teszem, felütöm rá a tojást. Fokhagyma nyomóval átpaszírozom a fokhagymát, a hűshoz adom. A húst sózom, borsozom, majd a rizst is hozzáadva, összekeverem, és kicsi gombócokat gyúrok belőle vizes kézzel.

5. A gombócokat belerakom a levesbe, amit ezután kb. 40 percig főzök lassú tüzön. Leellenőrzöm, hogy minden megpuhult-e benne, illetve ha kell leszűröm a zsírját. Ha mindez megvan, el is készült.

Jó étvágyat!

Megjegyzések