Párolt pácolt tarja kukoricás rizzsel





Hozzávalók 6 személyre:

600 gr sertés tarja
3 dl (1 csésze) morzsolt kukorica (konzerves)
8 dl (kb. 2,5 csésze) rizs
víz
1 ek majonéz
1 ek mustár
só, bors, vegeta,

1. A sertés tarját kb 5 mm-es vastagságú szeltekre szelem.

2. Egy fedhető edénybe beleteszem a húst, majd annyi vizet adok hozzá, hogy a tarját ellepje. Hozzáadom a majonézt és a mustárt. Lefedem, és állni hagyom 1-2 órától egy éjszakán át terjedő ideig.

3. Besózom a szeleteket és kevés olajon gyorsan kissé átsütöm. A páclevet hozzáadom, borsozom, sózom, és kb 2 óra alatt lassú/közepes lángon puhára párololom. A levet rendszeresen utánatöltöm.

4. Mielőtt teljesen mepuhulna a hús, egy másik edénybe beleöntök 1 csésze (3 dl-es) kukoricát, ráöntök vizet, annyit,  hogy 1-2 újnyival elfedje. Mehet bele 3 teáskanál vegeta ízesítő, és így főzöm kb 20 percig (amíg a hús a másik fazékban meg nem puhul).

5. A kukoricához hozzáadom a 2,5 (3 dl-es) csésze rizst, majd a húsos lábosból átöntöm a kukoricára és a rizsre a pácos-szaftos levet. A rizst puhára főzöm, s ha kell akkor még a folyadékot utánapótolom.

6. Tányérra helyezem a rizst és a husit. Csalamádéval, uborkasalátával, esetleg savanyú uborkával tálalom.

Megjegyzések