Sült hurka, sült kolbász káposztaágyon

Hozzávalók 6 személyre:

3 vagy 4 db kolbász
3 vagy 4 db hurka
1,5 kg körüli lilakáposzta (kb 1 fej)
6 ek 10%-os ecet
6 ek kristálycukor
3 tk só
1 fej vöröshagyma
1 ek sertészsir
1 tk étolaj
3 kk őrölt szegfűszeg
1 kk őrölt feketebors

1. Egy tepsit a zsírral alaposan kikenek, belehelyezem a hurkákat és a kolbászokat, fogpiszkálóval megszurkálom a tetejüket, fóliával lefedem, majd kb. 160 fokon 1 órán keresztül sütöm.

2. A lilakáposztát a levelekkel merőleges irányban felszelem.

3. Felaprítom a vöröshagymát, majd olajban megdinsztelem, megszórom a borssal és a szegfűszeggel.

4. Hozzáadom a hagymához a felszelt lilakáposztát, majd felöntöm úgy vízzel, hogy az ellepje a káposztát.

5. Belekanalazom a cukrot és az ecetet. Alacsony lángon kb. 60 percig párolom. A vizet folyamatosan utánapótolom, mindaddig, amíg eléri a kívánt puhaságot. Folyamatosan kóstolom, ha kell a fűszerekből, az ecetből vagy a cukorból utánapótolok.

6. Leszűröm a káposztát, majd tálalom  hurkával és a kolbásszal.

Jó étvágyat!

Megjegyzések