Baconos, tejfölös sült felső csirkecomb párolt zöldséggel

Hozzávalók 6 személyre:

1000 gr mexikói zöldségkeverék
6-7 db csirke felsőcomb
12 db bacon szalonna
4 ek tejföl
2 kk só
1 kk bors
1/2 csomag petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt

1. Egy tepsibe vizet töltök, belerakom a felső csirkemmelleket, a sütőt előmelegítem.

2. Egy edénybe a tejföld belerakom, hozzáadom a sót és a borst. A petrezselymet felaprítom, majd ezt is a tejfölhöz adom. A fokhagymát átnyomom fokhagymaprésen, szintén a tejfölhöz teszem. Összekeverem.

3. A husok tetejét bekenem a tejfölös masszával, majd rájuk teszem a baconöket is. Fólia alatt 45 percig sütöm 200 fokon.

4. Lereszelem a sajtot.

5. Lábasba megpárolom a mexikói zöldségkeveréket, leszűröm.

6. Amint letelt a hús fenti sütési ideje, leveszem róla a fóliát, majd a húsokra szórom a sajtot és további 15 percig sütöm.

7.  A húst és a zöldséget együtt tálalom. A köret egyébként bármi más is lehet.

Jó étvágyat!

Megjegyzések