Calabriai gombaleves

Hozzávalók 4 személyre:

700 gr gomba (vegyesen)
100 gr vöröshagyma
400 gr paradicsom
0,5 l paradicsomlé
7 dl víz
1 kk szegfűszeg
1,5 kk kakukkfű
0,5 kk bors
só, étolaj

Elkészítése:

1. Megtisztítom a gombát és a vöröshagymát.

2. A vöröshagymát kockára vágom, lasú tűzön olajban megdinsztelem.

3. Hozzáadom a fűszereket

4. Felaprítom a gombát, és hozzáadom a hagymához, együtt párolom.

5. Közben hozzáadom a paradicsomlevet, a paradicsomot, és a vizet.

6. Megsózom, majd puhára főzöm. (Kb. 20 perc közepes lángon).

Kísérőként illik hozzá pirítós.

Jó étvágyat!

Megjegyzések