Almakrémleves

Hozzávalók 6 személyre:

4 db nagyobb méretű édesebb alma
1 l víz
400 ml főzőtejszín
3 ek cukor
2 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt szegfűszeg
1 cs. vanilla puding por
tejszínhab

Elkészítése:

1. Az almát megtisztítom, felkockázom, majd lábasba teszem, vízzel felengedem.

2. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot, majd puhára főzöm. Főzés közben megkostolom a levet, s ha szükséges adok hozzá még a cukorból vagy a fűszerekből.

3. Amint puhára főtt az alma, botmixxerel leturmixolom a levest.

4. Tálba öntöm a tejsszínt, hozzáadom a vanillia izű pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A forrásban lévő almaleveshez lassan hozzáadom.

5. Kicsit forralok még a levesen, hogy sűrűsödjön.

6. Hidegen és melegen is tálalhatom. A tányérba merést követően tejszínhabbal díszítem.

Jó étvágyat

Megjegyzések