Hozzávalók 6 személyre:
4 db nagyobb méretű édesebb alma
1 l víz
400 ml főzőtejszín
3 ek cukor
2 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt szegfűszeg
1 cs. vanilla puding por
tejszínhab
Elkészítése:
1. Az almát megtisztítom, felkockázom, majd lábasba teszem, vízzel felengedem.
2. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot, majd puhára főzöm. Főzés közben megkostolom a levet, s ha szükséges adok hozzá még a cukorból vagy a fűszerekből.
3. Amint puhára főtt az alma, botmixxerel leturmixolom a levest.
4. Tálba öntöm a tejsszínt, hozzáadom a vanillia izű pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A forrásban lévő almaleveshez lassan hozzáadom.
5. Kicsit forralok még a levesen, hogy sűrűsödjön.
6. Hidegen és melegen is tálalhatom. A tányérba merést követően tejszínhabbal díszítem.
Jó étvágyat
4 db nagyobb méretű édesebb alma
1 l víz
400 ml főzőtejszín
3 ek cukor
2 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt szegfűszeg
1 cs. vanilla puding por
tejszínhab
Elkészítése:
1. Az almát megtisztítom, felkockázom, majd lábasba teszem, vízzel felengedem.
2. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot, majd puhára főzöm. Főzés közben megkostolom a levet, s ha szükséges adok hozzá még a cukorból vagy a fűszerekből.
3. Amint puhára főtt az alma, botmixxerel leturmixolom a levest.
4. Tálba öntöm a tejsszínt, hozzáadom a vanillia izű pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A forrásban lévő almaleveshez lassan hozzáadom.
5. Kicsit forralok még a levesen, hogy sűrűsödjön.
6. Hidegen és melegen is tálalhatom. A tányérba merést követően tejszínhabbal díszítem.
Jó étvágyat
Megjegyzések
Megjegyzés küldése