Édesburgonya krémleves

Hozzávalók 6 személyre:

500 gr tisztított édesburgonya
1 db vöröshagyma
200 ml tejszín
2 l víz
2 ek liszt
2 kk gyömbér vagy 2 kk fahéj
igény szerint cukor
1 kk étolaj
2 kk só
1 kk bors
2 kk fahéj vagy gyömbér


Elkészítése:

1. Megtisztítjuk az édesburgonyát, majd kockára vágjuk (igazából a forma tetszőleges lehet, mivel később úgy is turmixolni kell, csak a lényeg, hogy apróbb krumplidarabok gyorsabban megpuhulnak).

2. Felkockázzuk apróra a vöröshagymát.

3. A lábosba olajat rakunk, majd kis lángon megpuhítjuk benne a felkockázott hagymát.

4. Hozzáadjuk az édesburgonyát, majd felöntjük annyi vizzel, hogy pont ellepje. Sózom, borsozom és gyömbért adok hozzá, de ha nincsen, akkor megfelel a fahéj is. Közepes lángon puhára főzzük.

5. Amikor a krumpli megpuhult, botmixxel összeturmixoljuk.

6. Kisebb edényben alacsony lángon megforralom a tejszínt, majd hozzáadom a lisztet, és az összeturmixolt leves felett simára keverem, végül beleöntöm.

7. Ha esetleg nem lenne elég édes, adok hozzá még cukrot, ill. ha valamelyik fűszer még hiányozna, abból még adok hozzá. Egyet még forralok rajta

Jó étvágyat!

Megjegyzések