Fokhagymás, tejszínes csirkemell spagettivel

Hozzávalók 3 személyre:

500 gr csirkemell filé
200 ml főzőtejszín
75 gr sütőmargarin
3 gerezd fokhagyma
1/2 csomag Gyermelyi spagetti tészta
3 kk pirospaprika
4 ek liszt
2 dl víz

1. A tésztát kifőzöm, folyamatos kevergetés közepette. Eközben rátérek a további pontokra.

2. A csirkemell filét kb. félújnyi vastagságú szeletekre szelem. Bedörzsölöm mind a két oldalát a szeleteknek sóval és borssal. Tálba beleteszem a lisztet, a pirospaprikát. A fűszerezett szeleteket ebben meghempergetem.

3. A margarint magasfalú serpenyőben megolvasztom, beleteszem a csirkemell filéket, és pirosra átsütöm.

4. Vízzel felöntöm a húsokat, majd amikor felforrt, lassan, kevergetve hozzáadom a tejszínt is.

5. A fokhagymagerezdeket belepréselem, majd ezt követően kb. 15 percig főzöm, ameddig meg nem puhul a csirke.

6. Tésztával együtt tálalom.

Jó étvágyat!

Megjegyzések