Babfőzelék sült virslivel

Hozzávalók 6 személyre:

500 gr tarka bab
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín vagy 200 gr tejföl
1 ek liszt
2 db babérlevél
só, bors
víz
étolaj
12 db virsli

0. A babot az elkészítés előtt napon vízbe áztatom.

1. Az áztatott babot kb. 1,5 liter vízben odateszem főni, addig főzöm, míg puha nem lesz. Főzés közben a vizet folyamatosan utánapótolom. Hozzáadom a babérlevelet.

2. Amikor puha a bab, egy edénybe beleteszem a tejszínt vagy a tejfölt, hozzáadom a lisztet, kiveszek egy merőkanál levet a főzetből majd a gőzolgő lábos felett csomómentesre keverem a rántást, és hozzáadom a főzelékhez.

3. Amennyiben a főzet túl híg, visszatérek a 2-es pontra, ha kellően sűrű, akkor jöhet a 4-es, de előtte sózom borsozom a főzeléket, és rottyantok egyet rajta.

4. Serpenyőbe étolajat öntök. A virsliket "beirdalom", majd kisütöm.

Jó étvágyat!

Megjegyzések