Hozzávalók 6 személyre:
500 gr csirkeaprólék (nyak, szárny)
Víz
2 db nagy sárgarépa,
1 db nagy fehér répa
150. Gr zeller
150 gr karalábé
1 bögre cérnametélt (3 dl)
Só, bors, húsleves kocka,
1 Cs. Petrezsem
Elkészítése:
1. Megmosom, zsírtól mentesíteni a húsokat, lábosba helyezem, vízzel felöntöm, úgy hogy éppen ellepje. Főzni kezdem alacsony lángon
2. Megtisztítom és kockára vágom a zellert és a karalábét.
3. Leszűröm a levesről a habot, majd hozzáadom a karalábét és a zellert.
4. Megtisztítom és hosszára vágom a répákat, a leveshez adom.
5. Petrezselyem zöldet hozzáadom a leveshez.
6. Sózom, borsozom, berakom a húsleves kockát, és addig főzöm, míg minden megpuhul.
7. Kifőzöm a cérnametéltet.
Jó étvágyat!
500 gr csirkeaprólék (nyak, szárny)
Víz
2 db nagy sárgarépa,
1 db nagy fehér répa
150. Gr zeller
150 gr karalábé
1 bögre cérnametélt (3 dl)
Só, bors, húsleves kocka,
1 Cs. Petrezsem
Elkészítése:
1. Megmosom, zsírtól mentesíteni a húsokat, lábosba helyezem, vízzel felöntöm, úgy hogy éppen ellepje. Főzni kezdem alacsony lángon
2. Megtisztítom és kockára vágom a zellert és a karalábét.
3. Leszűröm a levesről a habot, majd hozzáadom a karalábét és a zellert.
4. Megtisztítom és hosszára vágom a répákat, a leveshez adom.
5. Petrezselyem zöldet hozzáadom a leveshez.
6. Sózom, borsozom, berakom a húsleves kockát, és addig főzöm, míg minden megpuhul.
7. Kifőzöm a cérnametéltet.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése