Csirkehúsleves

Hozzávalók 6 személyre:

500 gr csirkeaprólék (nyak, szárny)
Víz
2 db nagy sárgarépa,
1 db nagy fehér répa
150. Gr zeller
150 gr karalábé
1 bögre cérnametélt (3 dl)
Só, bors, húsleves kocka,
1 Cs. Petrezsem

Elkészítése:

1. Megmosom, zsírtól mentesíteni a húsokat, lábosba helyezem, vízzel felöntöm, úgy hogy éppen ellepje. Főzni kezdem alacsony lángon


2. Megtisztítom és kockára vágom a zellert és a karalábét.

3. Leszűröm a levesről a habot, majd hozzáadom a karalábét és a zellert.

4. Megtisztítom és hosszára vágom a répákat, a leveshez adom.

5. Petrezselyem zöldet hozzáadom a leveshez.

6. Sózom, borsozom, berakom a húsleves kockát, és addig főzöm, míg minden megpuhul.

7. Kifőzöm a cérnametéltet.

Jó étvágyat!





Megjegyzések