Stroganoff mártás rizzsel

Hozzávalók 3 személyre:

400 gr marhahús
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 gr gomba
1 ek liszt
150 ml víz
1 marha húsleves kocka
3 ek tejföl
petrezselyemzöld
300 gr rizs
1 ek étolaj
1 ek sűrített paradicsom
1 kk só
1/2 kk bors

1. A húst 1 cm-es vékony szeletekre vágom, tetejére 1 kk sót és 1/2 kiskanál borsot szórok Kézzel összekeverem. Felkockázom a hagymát, felszelem a gombát.

2. 1,5 dl vizet felforralom és hozzáadom a marhahúsleves kockát. Megvárom míg szétfő, és elkeverem. Így kapok marha húsleves alapot.

3. Egy edény aljába 1/2 ek étolajat hevítek, beleteszem a hagymát, beletöröm a fokhagymát, hozzáadom a gombát.

4. A sűrített paradicsomot hozzáadom a marha húsleves alapléhez, és alaposan elkeverem. Az így kapott levet hozzáadom a gombához.

5. Nagyobb serpenyőbe felhívtem a maradék olajat, Készre sütöm benne pár perc alatt a marhahús, közben folyamatosan forgatom.

6. A marhahúst hozzáadom a gombához, belekeverem a tejfölt, hozzáadom a felkockázott petrezselymet, majd kb 4-5 percig főzöm. Szükség szerint adok hozzá még sót vagy borsot.

7. A rizst kifőzöm, együtt tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzések