Hozzávalók 3 személyre:
A salátához:
100 gr mozarella sajt (trappista is jó)
1 db újhagyma
2 db paradicsom
1/4 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
2 db tojás
180 gr nagy orsó vagy penne tészta
100 gr morzsolt kukorica (konzerv)
1 kk vegeta
1 kk só
1 kk étolaj
Az öntethez:
3 ek tejföl
9 ek majonéz
1 ek mustár
1 kk Erős Pista
2 ek porcukor
2 kk citromlé
1/2 kk só
1/2 kk bors
1/2 kk oregánó
1/2 kk bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1. Edénybe vizet helyezek, beleteszem a vegetát, a sót és az étolajat. Forralom, és amikor már elkezdett forrni, beleteszem a tésztát. Puhára főzöm, majd átrakom a salátás tálba.
2. Az edénybe újra vizet teszek, majd kifőzöm benne a tojást. Megtisztítom a tojást, felkockázom, és a salátástálba teszem.
3. Felkockázom a hagymát, a sajtot, a paradicsomot, a kukoricát és az uborkát is. Ezeket is hozzáadom a salátához.
4. Az öntet hozzávalóit turmixgépbe teszem. Leturmixolom. Ha nincsen gép, akkor a fokhagymát megtöröm vagy nagyon apróra felvágom, egy külön tálba teszem, és ehhez adom hozzá a többi öntetes hozzávalót, és alaposan elkeverem.
5. Az öntetet is a salátához adom, majd lefedem, és 24 órán át a hűtőben hagyom pihenni.
Jó étvágyat!
A salátához:
100 gr mozarella sajt (trappista is jó)
1 db újhagyma
2 db paradicsom
1/4 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
2 db tojás
180 gr nagy orsó vagy penne tészta
100 gr morzsolt kukorica (konzerv)
1 kk vegeta
1 kk só
1 kk étolaj
Az öntethez:
3 ek tejföl
9 ek majonéz
1 ek mustár
1 kk Erős Pista
2 ek porcukor
2 kk citromlé
1/2 kk só
1/2 kk bors
1/2 kk oregánó
1/2 kk bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1. Edénybe vizet helyezek, beleteszem a vegetát, a sót és az étolajat. Forralom, és amikor már elkezdett forrni, beleteszem a tésztát. Puhára főzöm, majd átrakom a salátás tálba.
2. Az edénybe újra vizet teszek, majd kifőzöm benne a tojást. Megtisztítom a tojást, felkockázom, és a salátástálba teszem.
3. Felkockázom a hagymát, a sajtot, a paradicsomot, a kukoricát és az uborkát is. Ezeket is hozzáadom a salátához.
4. Az öntet hozzávalóit turmixgépbe teszem. Leturmixolom. Ha nincsen gép, akkor a fokhagymát megtöröm vagy nagyon apróra felvágom, egy külön tálba teszem, és ehhez adom hozzá a többi öntetes hozzávalót, és alaposan elkeverem.
5. Az öntetet is a salátához adom, majd lefedem, és 24 órán át a hűtőben hagyom pihenni.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése