Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
500 gr túró
3 tojás
100 gr porcukor + amit a tetejére szórunk majd
12 gr sütőpor
250 gr liszt
1 kk só
Elkészítése:
1. A túrót tálba teszem, ráütöm a tojást, hozzáadom a porcukrot, majd konyhai robotgéppel addig dologzom, amíg a túró egyenletesen meg nem törik, és krémes jellegű masszát kapok.
2. Hozzáadom a sütőport, a lisztet és a sót, kanállan egyenletesen elkeverem.
3. Serpenyőbe olajat forralok, közben vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formáluk a tésztából.
4. A gombócokat az olajban kisütöm.
5. Megszórom a tetejét porcukorral. Izlés szerint tejföllel is tálalható!
Jó étvágyat!
500 gr túró
3 tojás
100 gr porcukor + amit a tetejére szórunk majd
12 gr sütőpor
250 gr liszt
1 kk só
Elkészítése:
1. A túrót tálba teszem, ráütöm a tojást, hozzáadom a porcukrot, majd konyhai robotgéppel addig dologzom, amíg a túró egyenletesen meg nem törik, és krémes jellegű masszát kapok.
2. Hozzáadom a sütőport, a lisztet és a sót, kanállan egyenletesen elkeverem.
3. Serpenyőbe olajat forralok, közben vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formáluk a tésztából.
4. A gombócokat az olajban kisütöm.
5. Megszórom a tetejét porcukorral. Izlés szerint tejföllel is tálalható!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése