Túrófánk

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

500 gr túró
3 tojás
100 gr porcukor + amit a tetejére szórunk majd
12 gr sütőpor
250 gr liszt
1 kk só

Elkészítése:

1. A túrót tálba teszem, ráütöm a tojást, hozzáadom a porcukrot, majd konyhai robotgéppel addig dologzom, amíg a túró egyenletesen meg nem törik, és krémes jellegű masszát kapok.

2. Hozzáadom a sütőport, a lisztet és a sót, kanállan egyenletesen elkeverem.

3. Serpenyőbe olajat forralok, közben vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formáluk a tésztából.

4. A gombócokat az olajban kisütöm.

5. Megszórom a tetejét porcukorral. Izlés szerint tejföllel is tálalható!

Jó étvágyat!

Megjegyzések