Vaniliakrémes cseresznyés torta

Hozzávalók 23 cm-es tortához:

3 db 23 cm-es tortalap
2 csomag vaniliás pudingpor
200 gr vaj
150 gr cukor a krémhez
30 gr cukor a zseléhez
500 ml tej
2 ek liszt
500 gr cseresznye
1 csomag torta zselatin

1. A pudingport, a lisztet és a cukrot beleöntöm egy tálba, és folyamatos keverés mellett hozzáadok keveset az 5 dl tejből, és somómentesre keverem.

2. A maradék tejet edényben melegíteni kezdem, majd hozzáadom a pudingporos elegyet, és folytonos kevergetés mellett krémes állagúra főzöm, majd átteszem egy tálba, és folpack fóliával lefedem, annak érdekében, hogy ne bőrösödjön be.

3. Félre teszem hülni, és amikor már langyos, a vajat felolvasztom, majd hozzáadom a krémhez, és gépi habverővel habosra verem.

4. Az első tortalap tetején, majd a második tetején, végül a harmadik tetején szépen elegyengetem a krémet, majd a torta oldalát is bevonom vele.

5. A cseresznyét esztétikusan elhelyezem a torta tetején.

6. 300 ml vizet forralni kezdek, hozzá adok egy csomag torta zselatint, valamint 30 gr cukrot. Amikor a zselés lé elkészült, kicsit hagyom hülni (pár perc). Figyelem, ebben a pontban célszerű inkább amúgy a zselén feltüntetett módot alkalmazni. Ez itt inkább a Dr Oetkerre vonatkozik.

7 A zselét a torta tetejére, közepére célozva, szépen körökőrösen rádolgozom a torta tetejére.

8. A tortát félre teszem hideg helyre.Kihülés után fogyasztható. Jó étvágyat!

Megjegyzések