Frankfurti leves

Hozzávalók 6 személyre:

1 közepes fej kelkáposzta
3 pár virsli
1-1 kk étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk majoranna
1 kk őrölt kömény
1 kk só
1 kk bors
(izlés szerint 1 kk szárított zöldségkeverék vagy vegeta)
500 ml tej
500 ml főzőtejszín
2 l víz
1 csokor petrezselyemzöld
1 kk pirospaprika

Elkészítési idő kb. 30 perc:

1. Felaprítom a hagymát, a fokhagymát.

2. Felszelem a káposztát.

3.1 kk étolajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát.

4. A káposztát hozzáadom a hagymákhoz, és pár percig fedő alatt főzöm.

5. Amikor a káposzta összeesett, hozzáadok annyi vizet, hogy az éppen hogy elfedje a káposztát. Mehet bele a só, a bors, az őrölt kömény (és ha akarunk bele tenni szárított zöldséget vagy vegetát, az is).

6. 10 percig főzöm a fenti lébe a káposztát, majd hozzáadom a maradék vizet és a tejet.

7. Felkarikázom a virslit, majd 1 kk étolajon megpirítom. Hozzáadom a káposztához.

8. Hozzáadom a leveshez a tejszínt és a petrezselyemzöldet, valamint a pirospaprikát, és 2-3 percet főzöm még egy kicsit.

9. Ha puha a káposzta és a virsli, el is készültünk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések