Túrós táska (könnyed, juhtúróval is)

Az eredeti recept juhtúrót említett, amit hasonló mértékben kell beletenni. Továbbá 1 kk oregánó, 1 kk bazsalikom hozzáadását is javasolta. Ha van tehát juhtúró, akkor a cukrot hagyjuk el, helyette mehet bele a két fűszer. Tehéntúró esetén a fűszerek helyett cukrot rakjunk bele.

A leveles tésztát eszerint is elkészíthetjük, de a bolti is megeszi:



Hozzávalók 6 db táskához:
- tehéntúrós krémhez:
   150 gr tehéntúró
   2 ek cukor
   2 ek tejföl
 - juhtúrós krém esetén:
   150 gr juhtúró
   2 ek tejföl
   1 kk oregánó
   1 kk bazsalikom

Mindkét verzióhoz:
   500 gr leveles tészta
       1 tojás sárgája
       1 ek porcukor

1. A juhtúrós vagy a tehéntúrós hozzávalókat kimérjük és egy tálba öszetörjük, összekeverjük.

2. A leveles tésztát belisztezett nyújtódszekán vékonyra nyújtjuk.

3. A kinyújtott tésztát 6 hasonló méretű téglalapra vágjuk.

4. A téglalapok közepébe belekanalazzuk a túrókrémet.

5. A 4 sarkot felhajtjuk, középütt összenyomjuk, azaz batyukat formázunk.

6. A táskákat megkenjük tojás sárgájával.

9. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, a táskákat előmelegített sütőben 170 fokon sütjük aranybarnára (kb. 20-30 perc).

A tetejére porcukrot szórok. Jó étvágyat!



Megjegyzések