Az eredeti recept juhtúrót említett, amit hasonló mértékben kell beletenni. Továbbá 1 kk oregánó, 1 kk bazsalikom hozzáadását is javasolta. Ha van tehát juhtúró, akkor a cukrot hagyjuk el, helyette mehet bele a két fűszer. Tehéntúró esetén a fűszerek helyett cukrot rakjunk bele.
A leveles tésztát eszerint is elkészíthetjük, de a bolti is megeszi:
Hozzávalók 6 db táskához:
- tehéntúrós krémhez:
150 gr tehéntúró
2 ek cukor
2 ek tejföl
- juhtúrós krém esetén:
150 gr juhtúró
2 ek tejföl
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
Mindkét verzióhoz:
500 gr leveles tészta
1 tojás sárgája
1 ek porcukor
1. A juhtúrós vagy a tehéntúrós hozzávalókat kimérjük és egy tálba öszetörjük, összekeverjük.
2. A leveles tésztát belisztezett nyújtódszekán vékonyra nyújtjuk.
3. A kinyújtott tésztát 6 hasonló méretű téglalapra vágjuk.
4. A téglalapok közepébe belekanalazzuk a túrókrémet.
5. A 4 sarkot felhajtjuk, középütt összenyomjuk, azaz batyukat formázunk.
6. A táskákat megkenjük tojás sárgájával.
9. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, a táskákat előmelegített sütőben 170 fokon sütjük aranybarnára (kb. 20-30 perc).
A tetejére porcukrot szórok. Jó étvágyat!
A leveles tésztát eszerint is elkészíthetjük, de a bolti is megeszi:
Hozzávalók 6 db táskához:
- tehéntúrós krémhez:
150 gr tehéntúró
2 ek cukor
2 ek tejföl
- juhtúrós krém esetén:
150 gr juhtúró
2 ek tejföl
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
Mindkét verzióhoz:
500 gr leveles tészta
1 tojás sárgája
1 ek porcukor
1. A juhtúrós vagy a tehéntúrós hozzávalókat kimérjük és egy tálba öszetörjük, összekeverjük.
2. A leveles tésztát belisztezett nyújtódszekán vékonyra nyújtjuk.
3. A kinyújtott tésztát 6 hasonló méretű téglalapra vágjuk.
4. A téglalapok közepébe belekanalazzuk a túrókrémet.
5. A 4 sarkot felhajtjuk, középütt összenyomjuk, azaz batyukat formázunk.
6. A táskákat megkenjük tojás sárgájával.
9. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, a táskákat előmelegített sütőben 170 fokon sütjük aranybarnára (kb. 20-30 perc).
A tetejére porcukrot szórok. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése