Whoopie pie

Hozzávalók 9 db süti elkészítéséhez:

250 gr liszt
30 gr kakaó
7 gr sütőpor
1 csipet só
150 gr margarin
150 gr porcukor + egy kevés a szóráshoz
10 gr vanilincukor
1 db tojás
150 ml tej
9 (vagy amennyi sütit majd kiad a tészta) kiskanál lekvár

Krémhez:
75 gr fehér csoki
300 ml habtejszín

1. Begyújtom a sütőt, hogy amíg kikeverem a tésztát, felmelegedjen 180 fokra.

2. Felolvasztom a margarint egy lábosba, majd a margarinlét átöntöm egy habverésre, keverésre alkalmas tálba, a lábost félre teszem.

3. A margarinhoz hozzáadom a porcukrot és a tojást, és habosra keverem, majd hozzáadom a tojást és és kissé megkerem a habverővel.

4. Egy másik tálban összekeverem a sütőport, a sót, a kakót és a lisztet, majd rászitálom 2-3 a margarinos-tojásos-procukros tál tartalmára, és megkeverem.

5. A tejet kiöntöm egy pohárba, belekavarom a vanilincukrot, majd hozzá adom a pohár tartalmát a tésztához.

6. Tepsit sütőpapírral kibélelek, majd a habzsákba töltöm a ragacsos állagú tésztát, és egymástól 2-3 cm-re kb. 4 cm-es karikatömböket nyomok habzsákkal. 

7. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm.

8. A lábosba 100 ml habtejszínt elkezdem melegíteni, majd beletördelem a fehércsokit, és addig főzöm, míg el nem olvad.

9. A 200 ml maradék habtejszínt habverésre alkalmas tálban felverem 1 evőkanál porcukorral.

10. A félig felvert tejszínhez hozzáadom az olvasztott csokit, majd habverővel kemény habbá verem.

11. Ha megsült a tészta, és ki is hült, kiveszem a tepsiből a korongokat, és azokat a tetejükre fordítom, párosítom őket megfelelő méret szerint (kettőt fogok majd 1 sütivé összetapasztani).

12. Az egyik közepére a kanállal a kemény haból teszek, míg a másikra egy kiskanál lekvárt helyezek, majd a két korongot összerakom. FIGYELEM!  NEM NYOMOM ÖSSZE, csak óvatosan összeillesztem őket.

13. A sütik tetejére porcukrot szórok.

Jó étvágyat!



Megjegyzések