Zöldborsós pulykatokány

Hozzávalók 3 személyre:

300 gr pulyka medalion
1 közepes fej vöröshagyma
150 gr mirelitt  zöldborsó

100 ml főzőtejszín
1 ek liszt
1/2 kk bors
1 kk ételízesítő
1 kk kakukkfű
1 kk bazsalikom
1 ek sertés zsír
1 kk majoranna
1 dl víz

Elkészítési idő 30 perc

1. Kockára szelem a kolozsvári szalonnát, csíkokra szelem a pulyka medaliont, felaprítom a vöröshagymát, kimérem a tejszínt és a zöldborsót.

2. Sertészsírban megpirítom a kolozsvári szalonnát, majd hozzáadom a vöröshagymát és a fűszereket. Elkeverés után együtt párolom őket pár percig.

3. Ráteszem a csíkokra szelt pulyka medaliont, és fehéredésig pirítom.Pici vizet ráöntök.

4. Fedő alatt puhára főzöm, amíg a pulykahús meg nem puhul.

5. Hozzáadom  a mirelitt zöldborsót, majd 2 percig főzöm.

6. A tejszínt felforralom vagy mikróban megmelegítem egy kicsit, és a gőz fölött hozzáadom a lisztet, és csomómentesre elkeverem. Behabarásképpen ezt hozzáadom a pulykához, ami ezzel el is készült.

Nagyon finom rizzsel, de párolt krumplival vagy tésztával sem utolsó. Borként egy vörös édes bort tudok mellé ajánlani.

Jó étvágyat!



Megjegyzések