Köménymagos sajtos rúd

Hozzávalók kb 4 tepsihez:

1000 gr sima durum liszt
250 gr margarin
700 gr trappista sajt
2 ek só
825 gr 20%-os tejföl (+ amennyit a tészta felvesz esetleg)
1 db tojás
12 gr sütőpor
1 csomag kömény

Elkészítése:

1. A durum lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval. Belemorzsolom a margarint.

2. Hozzáadok 550 gr trappista sajtot lereszelve, és jól összekeverem.

3. Hozzáadom a kömény nagy részét (hagyhatunk a tetejére is, de ez nem kötelező) és a tejfölt. A liszt minőségétől függően elképzelhető, hogy a 825 gr kevés lesz, ezért gyúrás közben ha felvenne még a tészta, még adok hozzá. Alaposan összegyúrom.

4. Nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtom.

5. Felverem a tojást, majd lekenem vele a tészta tetejét.

6. Rászórom a maradék trappista sajtot, és a köményt.

7. 190 fokra előmelegített sütő középső rácsán, sütőpapírral bélelt tepsiben barnára sütöm (kb. 20 perc).

Jó étvágyat!

Megjegyzések