Hozzávalók 3 személyre:
20 dkg (füstölt) sertés comb
10 dkg füstölt kolbász
300 gr hordós (savanyú) káposzta
3 ek tejföl
2 ek zsír
2 l víz
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 kk örölt piros paprika
1 kk só
1 kk bors
Elkészítési idő: 1,5 óra
1. Apróbb kockákra vágom a megmosott és a zsírjától megszabadított sertés combot, majd a levesesfazék aljába 1 ek zsírt olvasztok, és abban fehérre pirítom a húst. Felöntöm 2 l vízzel, sózom.
2. Amint a hús félpuha lesz, hozzáadom a káposztát.
3. Amint a káposzta megpuhult, felkarikázom a kolbászt, és belerakom a levesbe.
4. Elkészítem a rántást: felkockázom a vöröshagymát, felaprítom a fokhagymagerezdeket, majd az 1 evőkanál zsiradékon dinsztelem. Amikor üveges a hagyma, rászórom a pirospaprikát, egyenletesen beleszórom a lisztet, nagyon rövid ideig még kevergetem a tűzön, figyelve, hogy ne barnuljon meg a paprika és a liszt se kapjon oda. Beleöntöm a levesbe.
5. Ha minden megpuhult, akkor megkóstolom, mivel a füstölt kolbász só és bors mennyisége változó, és ha csak kell, akkor adok a leveshez még sót és borst.
Tejföllel kiegészítve tálalom. Jó étvágyat!
20 dkg (füstölt) sertés comb
10 dkg füstölt kolbász
300 gr hordós (savanyú) káposzta
3 ek tejföl
2 ek zsír
2 l víz
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 kk örölt piros paprika
1 kk só
1 kk bors
Elkészítési idő: 1,5 óra
1. Apróbb kockákra vágom a megmosott és a zsírjától megszabadított sertés combot, majd a levesesfazék aljába 1 ek zsírt olvasztok, és abban fehérre pirítom a húst. Felöntöm 2 l vízzel, sózom.
2. Amint a hús félpuha lesz, hozzáadom a káposztát.
3. Amint a káposzta megpuhult, felkarikázom a kolbászt, és belerakom a levesbe.
4. Elkészítem a rántást: felkockázom a vöröshagymát, felaprítom a fokhagymagerezdeket, majd az 1 evőkanál zsiradékon dinsztelem. Amikor üveges a hagyma, rászórom a pirospaprikát, egyenletesen beleszórom a lisztet, nagyon rövid ideig még kevergetem a tűzön, figyelve, hogy ne barnuljon meg a paprika és a liszt se kapjon oda. Beleöntöm a levesbe.
5. Ha minden megpuhult, akkor megkóstolom, mivel a füstölt kolbász só és bors mennyisége változó, és ha csak kell, akkor adok a leveshez még sót és borst.
Tejföllel kiegészítve tálalom. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése