Hozzávalók 4 személyre:
500 gr paradicsompüré
1500 ml víz
5 ek kristálycukor
1 kk só
1 ek étolaj
3 ek liszt
1 kk pirospaprika
1 fej vöröshagyma
A galuskához:
14 kk liszt
2 tojás
2 kk só
szükség szerint még víz, esetleg további liszt
Elkészítése kb. 30 perc:
1. Az étolajat beleöntöm a lábosba, amibe főzni fogok, majd alacsony lángon rántást készítek: hozzáadom a lisztet és kicsit megpirítom, majd a pirospaprikát is hozzáadom. Rövid kevergetés után felöntöm a vízzel és a paradicsompürével, majd megsózom, és közepes lángon főzöm.
2. Megtisztítom a vöröshagymát és egészben belerakom a levesbe.
3. Amint a leves felforrt a leves, megcukrozom.
4. Elkészítem a galuskát: a hozzávalókat egy tálban összekeverem, krémes, enyhén ragacsos állapotúra. Ha kell, teszek hozzá még lisztet vagy vizet. Galuskaszaggatóval beleszaggatom a levesbe.
5. 2-3 percet főzöm együtt.
Jó étvágyat!
500 gr paradicsompüré
1500 ml víz
5 ek kristálycukor
1 kk só
1 ek étolaj
3 ek liszt
1 kk pirospaprika
1 fej vöröshagyma
A galuskához:
14 kk liszt
2 tojás
2 kk só
szükség szerint még víz, esetleg további liszt
Elkészítése kb. 30 perc:
1. Az étolajat beleöntöm a lábosba, amibe főzni fogok, majd alacsony lángon rántást készítek: hozzáadom a lisztet és kicsit megpirítom, majd a pirospaprikát is hozzáadom. Rövid kevergetés után felöntöm a vízzel és a paradicsompürével, majd megsózom, és közepes lángon főzöm.
2. Megtisztítom a vöröshagymát és egészben belerakom a levesbe.
3. Amint a leves felforrt a leves, megcukrozom.
4. Elkészítem a galuskát: a hozzávalókat egy tálban összekeverem, krémes, enyhén ragacsos állapotúra. Ha kell, teszek hozzá még lisztet vagy vizet. Galuskaszaggatóval beleszaggatom a levesbe.
5. 2-3 percet főzöm együtt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése