Hozzávalók 4 személyre:
500 gr lazacfilé
100 gr margarin
250 ml főzőtejszín
200 ml kukoricadara
700 ml víz
100 gr fagyasztott szeletelt leves zöldésgkeverék
4 gerezd fokhagyma
1 kk rozmaring
1 húsleves kocka
só, bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc.
Én először a puliszkának kezdek neki, mivel ameddig hül a főzőlé, addig van időm foglalkozni a lazacfilével.
1. A 7 dl vízbe beleteszem a leveskockát, és megőzöm benne az aprított fagyasztott leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa felkockázva kicsire + esetleg zeller, kelbimbó, karalábé - fontos hogy kicsire legyenek aprítva)
2. Kiveszem a léből a megfőtt zöldségeket, és külön-külön hagyom őket hülni, addig pedig nekilátok a halnak.
3. A halat 4 részre osztom, szükség szerint óvatosan kifilézem (én eleve filét használtam). Sóval és borssal óvatosan bedörzsölöm mind a két oldalát.
4. Serpenyőbe 5 kgd margarint olvasztok. A halfiléket először a bőrös felével lefelé teszem be, 2-3 percig sütöm. Óvotasan átfordítom, és fele annyi ideig sütöm, mint a másik oldalt, majd kiveszem őket a serpenyőből.
5 A serpenyőbe teszek további 2 dkg vajat, hozzáadom a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és miután a margarin megolvadt, hozzáöntöm a tejszínt, és fűszerezem rozmaringgal.
6. Miután rottyant egyet, beleteszem a petrezselymet és a halfiléket, és átmelegítem bennük.. Ha ezzel megvagyok, a filéket és a szüszt a tálalásra alkalmas tálba helyezem, a serpenyőt előblítem, de nem teszem messzire, mert még kelleni fog a puliszkához.
7. Az időközben meghült levet alacsony lángon újra főzni kezdem, és a belerakom a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett főzöm, ameddig nem sűrűsödik be.
8. Amint besűrűsödött, hozzáadom a zöldségeket, már nem főzöm tovább, hanem jól elkeverem.
9. Serenyőbe belerakom a maradék margarint és felolvasztom, majd a kukoricás - zöldséges keverékből átrakok kanálla a serpenyőbe, és koronggá lapítom őket tetszőleges méretben. A korongokat megpirítom, kisütöm. Óvatosan az átforgatásnál!
10. A tányérra helyezem a puliszkát, a lazacot, és öntök rá a szószból is, amiben a lazac volt.
Jó étvágyat!
500 gr lazacfilé
100 gr margarin
250 ml főzőtejszín
200 ml kukoricadara
700 ml víz
100 gr fagyasztott szeletelt leves zöldésgkeverék
4 gerezd fokhagyma
1 kk rozmaring
1 húsleves kocka
só, bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc.
Én először a puliszkának kezdek neki, mivel ameddig hül a főzőlé, addig van időm foglalkozni a lazacfilével.
1. A 7 dl vízbe beleteszem a leveskockát, és megőzöm benne az aprított fagyasztott leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa felkockázva kicsire + esetleg zeller, kelbimbó, karalábé - fontos hogy kicsire legyenek aprítva)
2. Kiveszem a léből a megfőtt zöldségeket, és külön-külön hagyom őket hülni, addig pedig nekilátok a halnak.
3. A halat 4 részre osztom, szükség szerint óvatosan kifilézem (én eleve filét használtam). Sóval és borssal óvatosan bedörzsölöm mind a két oldalát.
4. Serpenyőbe 5 kgd margarint olvasztok. A halfiléket először a bőrös felével lefelé teszem be, 2-3 percig sütöm. Óvotasan átfordítom, és fele annyi ideig sütöm, mint a másik oldalt, majd kiveszem őket a serpenyőből.
5 A serpenyőbe teszek további 2 dkg vajat, hozzáadom a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és miután a margarin megolvadt, hozzáöntöm a tejszínt, és fűszerezem rozmaringgal.
6. Miután rottyant egyet, beleteszem a petrezselymet és a halfiléket, és átmelegítem bennük.. Ha ezzel megvagyok, a filéket és a szüszt a tálalásra alkalmas tálba helyezem, a serpenyőt előblítem, de nem teszem messzire, mert még kelleni fog a puliszkához.
7. Az időközben meghült levet alacsony lángon újra főzni kezdem, és a belerakom a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett főzöm, ameddig nem sűrűsödik be.
8. Amint besűrűsödött, hozzáadom a zöldségeket, már nem főzöm tovább, hanem jól elkeverem.
9. Serenyőbe belerakom a maradék margarint és felolvasztom, majd a kukoricás - zöldséges keverékből átrakok kanálla a serpenyőbe, és koronggá lapítom őket tetszőleges méretben. A korongokat megpirítom, kisütöm. Óvatosan az átforgatásnál!
10. A tányérra helyezem a puliszkát, a lazacot, és öntök rá a szószból is, amiben a lazac volt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése