Hozzávalók 3 lángos elkészítéséhez:
1l étolaj a serpenyőbe
2 ek étolaj a kéz illetve a nyújtófelület kenéséhez
3 dl langyos tej
20 gr élesztő
500 gr liszt
1 kk só
Elkészítési idő 1,5 óra
1. Dagasztásra alkalmas edénybe öntöm a langyos tejet és megcukrozom, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom pár percig felfutni.
2. Hozzáadom a lisztet, majd 2 percet dagasztom.
3. Megsózom, majd további 3 percet dagasztom. Egy enyhén ragacsos tésztát kell kapnom.
4. 1 órát lefedve keltetem meleg helyen.
5. A duplájára kelt tésztát olajozott nyújtófelületre teszem, három részre elosztom és olajozott kézzel vékonyra nyújtom, tetszőleges alakban (én követem a tányér formáját). Felforrósodott olajban, közepes lángon kisütöm. 1 oldalt kb. 4 percig sütök.
Izlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymaszósszal kenem. Jó étvágyat!
1l étolaj a serpenyőbe
2 ek étolaj a kéz illetve a nyújtófelület kenéséhez
3 dl langyos tej
20 gr élesztő
500 gr liszt
1 kk só
Elkészítési idő 1,5 óra
1. Dagasztásra alkalmas edénybe öntöm a langyos tejet és megcukrozom, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom pár percig felfutni.
2. Hozzáadom a lisztet, majd 2 percet dagasztom.
3. Megsózom, majd további 3 percet dagasztom. Egy enyhén ragacsos tésztát kell kapnom.
4. 1 órát lefedve keltetem meleg helyen.
5. A duplájára kelt tésztát olajozott nyújtófelületre teszem, három részre elosztom és olajozott kézzel vékonyra nyújtom, tetszőleges alakban (én követem a tányér formáját). Felforrósodott olajban, közepes lángon kisütöm. 1 oldalt kb. 4 percig sütök.
Izlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymaszósszal kenem. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése