Lángos alaprecept

Hozzávalók 3 lángos elkészítéséhez:

1l étolaj a serpenyőbe
2 ek étolaj a kéz illetve a nyújtófelület kenéséhez
3 dl langyos tej
20 gr élesztő
500 gr liszt
1 kk só

Elkészítési idő 1,5 óra

1. Dagasztásra alkalmas edénybe öntöm a langyos tejet és megcukrozom, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom pár percig felfutni.

2. Hozzáadom a lisztet, majd 2 percet dagasztom.

3. Megsózom, majd további 3 percet dagasztom. Egy enyhén ragacsos tésztát kell kapnom.

4. 1 órát lefedve keltetem meleg helyen.

5. A duplájára kelt tésztát olajozott nyújtófelületre teszem, három részre elosztom és olajozott kézzel vékonyra nyújtom, tetszőleges alakban (én követem a tányér formáját). Felforrósodott olajban, közepes lángon kisütöm. 1 oldalt kb. 4 percig sütök.

Izlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymaszósszal kenem. Jó étvágyat!

Megjegyzések