Marha babgulyás a la Hivi

Hozzávalók 6 személyre:

500 gr marhahús
2 db sárgarépa
fél db vöröshagyma (kb. 70 gr)
3 gerezd fokhagyma
fél db paprika (kb. 50 gr)
1 db paradicsom (kb. 75 gr)
2 csomag petrezselyem
1 tojás
3 ek liszt
2 db burgonya (kb. 180 gr)
200 gr vörösbab (konzerv)
2 kk só a levesbe + 1 kk só a nokedlihez
1 kk bors
1 kk kömény
2 kk őrölt pirospaprika
1 ek étolaj
1 marhahúsleves kocka


Elkészítési idő: 3 óra

1. Megtisztítom és apróra kockázom a vöröshagymát és a fokhagymát, a paprikát.

2. A sárgarépát felkarikázom, a paradicsomot négy cikkelyre vágom, majd a cikkelyeket még félbe vágom.

3. Felkockázom a húst.

4. A hagymákat és a paprikát az étolajon enyhén megpirítom, majd hozzáadom a köményt, amit kipattogtatok.

5. Hozzáadom a paradicsomot, amivel még pár percig eggyűtt párolom a hagymákat.

6. Őrölt pirospaprikát szórok rá, majd gyorsan elkeverem, és azonnal beleöntöm a húst, és szintén elevezem.

7. Hozzáadom a sárgarépát és a burgonyát, valamint 1,5 csomag petrezselymzöldet egészben. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.

8. Amint forrni kezd, mehet bele a marhahúsleves kocka, valamint a bors és a két kiskanál só, és a bab. Előfőzött konzerves bab esetén ezt akkor is megtehetjük, ha a hús már félpuha. A nem előfőzött babot most kell beletenni, még az elején.

9. Elkészítem a nokedlit: feltöröm és megsózom a tojást, majd felverem. Hozzáadok 1 kiskanál sót. A maradék fél csomag petrezselyem zöldjét felaprítom, és ezt is hozzáadom. Ragacsos állagúvá elkeverem.

10. Amint megpuhult a hús a levesben, a nokedlit beleszaggatom.

Jó étvágyat!



Megjegyzések