Sajtgombóc leves

Hozzávalók 3 személyre:

2 db sárgarépa
1/2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
125 gr zöldborsó

1/2 tömlő tömlős sajt
3 ek liszt
1 tojás
1 ek zsír
1 db tyúkhúsleves kocka
2000 ml víz
1 ek pirospaprika
1 csomag petrezselyem
1 csipetnyi tárkony

Elkészítési idő: kb. 45 perc

1. Megtisztítom a sárgarépát, karikára vágom. Megtisztítom a hagymákat, felkockázom őket.

2. A hagymákat a zsírban kicsit megdinsztelem, majd hozzáadom a sárgarépát, és pár percig együtt pirítom őket, majd felöntöm vízzel, és főzöm közepes lángon. Megsózom és pirospaprikázom, és hozzáadom a tárkonyt is.

3.Tálba a tömlős sajtot kimérem, hozzáadom tojást, és elkeverem. Hozzáadom a lisztet. Ez kb. 3 ek liszt, de igazából annyi kell bele, hogy a keveréknek olyan legyen az állaga, hogy kisebb gombócokat lehessen formálni belőle.

4. Amint félig megpuhult a répa, a leveshez hozzáadom a zöldborsót és a petrezselymet.

5. Belisztezett kézzel kisebb gombócokat készítek a bekevert sajtból, és beleteszem a levesbe. Figyelem! A gombócok meg fognak dagadni pár perc után.

6. Addig főzöm közepes lángon a levest, ameddig minden meg nem puhul.

6. Addig főzöm a

Megjegyzések