Hozzávalók 3 személyre:
2 db sárgarépa
1/2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
125 gr zöldborsó
só
1/2 tömlő tömlős sajt
3 ek liszt
1 tojás
1 ek zsír
1 db tyúkhúsleves kocka
2000 ml víz
1 ek pirospaprika
1 csomag petrezselyem
1 csipetnyi tárkony
Elkészítési idő: kb. 45 perc
1. Megtisztítom a sárgarépát, karikára vágom. Megtisztítom a hagymákat, felkockázom őket.
2. A hagymákat a zsírban kicsit megdinsztelem, majd hozzáadom a sárgarépát, és pár percig együtt pirítom őket, majd felöntöm vízzel, és főzöm közepes lángon. Megsózom és pirospaprikázom, és hozzáadom a tárkonyt is.
3.Tálba a tömlős sajtot kimérem, hozzáadom tojást, és elkeverem. Hozzáadom a lisztet. Ez kb. 3 ek liszt, de igazából annyi kell bele, hogy a keveréknek olyan legyen az állaga, hogy kisebb gombócokat lehessen formálni belőle.
4. Amint félig megpuhult a répa, a leveshez hozzáadom a zöldborsót és a petrezselymet.
5. Belisztezett kézzel kisebb gombócokat készítek a bekevert sajtból, és beleteszem a levesbe. Figyelem! A gombócok meg fognak dagadni pár perc után.
6. Addig főzöm közepes lángon a levest, ameddig minden meg nem puhul.
6. Addig főzöm a
2 db sárgarépa
1/2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
125 gr zöldborsó
só
1/2 tömlő tömlős sajt
3 ek liszt
1 tojás
1 ek zsír
1 db tyúkhúsleves kocka
2000 ml víz
1 ek pirospaprika
1 csomag petrezselyem
1 csipetnyi tárkony
Elkészítési idő: kb. 45 perc
1. Megtisztítom a sárgarépát, karikára vágom. Megtisztítom a hagymákat, felkockázom őket.
2. A hagymákat a zsírban kicsit megdinsztelem, majd hozzáadom a sárgarépát, és pár percig együtt pirítom őket, majd felöntöm vízzel, és főzöm közepes lángon. Megsózom és pirospaprikázom, és hozzáadom a tárkonyt is.
3.Tálba a tömlős sajtot kimérem, hozzáadom tojást, és elkeverem. Hozzáadom a lisztet. Ez kb. 3 ek liszt, de igazából annyi kell bele, hogy a keveréknek olyan legyen az állaga, hogy kisebb gombócokat lehessen formálni belőle.
4. Amint félig megpuhult a répa, a leveshez hozzáadom a zöldborsót és a petrezselymet.
5. Belisztezett kézzel kisebb gombócokat készítek a bekevert sajtból, és beleteszem a levesbe. Figyelem! A gombócok meg fognak dagadni pár perc után.
6. Addig főzöm közepes lángon a levest, ameddig minden meg nem puhul.
6. Addig főzöm a
Megjegyzések
Megjegyzés küldése