Stircelt burgonya

Hozzávalók 12 lepény elkészítéséhez:

1 kg hámozott krumpli
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyem
1/2 kk őrölt bors
2 kk só
1 tojás
1 kk zsír
1 ek liszt
1 l étolaj

Elkészítési idő kb. 45 perc:

1. Vízbe egy kiskanál só kíséretében puhára főzöm a hámozott burgonyát.

2. Apróra vágom a hagymát, megdinsztelem a zsírban.

3. Ha meghűlt a burgonya, a reszelő nagyobbik fokán lereszelem.

4. Hozzáadom a hagymát, felaprítva a petrezselymet és a lisztet, végül ráütöm a tojást. Sózom, borsozom. Összedagasztom.

5. Olajos felületen lepényt formálok belőle, majd olajban kisütöm.

Kefirrel vagy tejföllel tálalom, de köretként is jó.

Jó étvágyat!

Megjegyzések