Hozzávalók 12 lepény elkészítéséhez:
1 kg hámozott krumpli
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyem
1/2 kk őrölt bors
2 kk só
1 tojás
1 kk zsír
1 ek liszt
1 l étolaj
Elkészítési idő kb. 45 perc:
1. Vízbe egy kiskanál só kíséretében puhára főzöm a hámozott burgonyát.
2. Apróra vágom a hagymát, megdinsztelem a zsírban.
3. Ha meghűlt a burgonya, a reszelő nagyobbik fokán lereszelem.
4. Hozzáadom a hagymát, felaprítva a petrezselymet és a lisztet, végül ráütöm a tojást. Sózom, borsozom. Összedagasztom.
5. Olajos felületen lepényt formálok belőle, majd olajban kisütöm.
Kefirrel vagy tejföllel tálalom, de köretként is jó.
Jó étvágyat!
1 kg hámozott krumpli
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyem
1/2 kk őrölt bors
2 kk só
1 tojás
1 kk zsír
1 ek liszt
1 l étolaj
Elkészítési idő kb. 45 perc:
1. Vízbe egy kiskanál só kíséretében puhára főzöm a hámozott burgonyát.
2. Apróra vágom a hagymát, megdinsztelem a zsírban.
3. Ha meghűlt a burgonya, a reszelő nagyobbik fokán lereszelem.
4. Hozzáadom a hagymát, felaprítva a petrezselymet és a lisztet, végül ráütöm a tojást. Sózom, borsozom. Összedagasztom.
5. Olajos felületen lepényt formálok belőle, majd olajban kisütöm.
Kefirrel vagy tejföllel tálalom, de köretként is jó.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése