Hozzávalók 6 személyre:
200 gr császárszalonna
450 gr csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk tárkony
3 db babérlevél
1 kk só
1 kk őrölt bors
200 ml bulgur
400 ml főzőtejszín
400 ml víz
3 ek étolaj
Elkészítési idő: kb 45 perc
1. A császárszalonnát hasábokra, a csirkemellet csíkokra vágom. A hagymákat felaprítom.
2. Lábasba a szalonnát az olajon "olvasztani" kezdem a babérlevél társaságában. Amint kicsit ereszt a zsírjából, hozzáadom a hagymákat. Borssal és tárkonnyal fűszerezem.
3. Amint a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadom a csirkemellet, folyamatosan keverem.
4. Ha a csirkemell megfehéredett felöntöm a vízzel és a tejszínnel. Megsózom, és hozzáadom a bulgurt.
5. Kb 15-20 perc alatt puhára főzöm.
Jó étvágyat!
200 gr császárszalonna
450 gr csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk tárkony
3 db babérlevél
1 kk só
1 kk őrölt bors
200 ml bulgur
400 ml főzőtejszín
400 ml víz
3 ek étolaj
Elkészítési idő: kb 45 perc
1. A császárszalonnát hasábokra, a csirkemellet csíkokra vágom. A hagymákat felaprítom.
2. Lábasba a szalonnát az olajon "olvasztani" kezdem a babérlevél társaságában. Amint kicsit ereszt a zsírjából, hozzáadom a hagymákat. Borssal és tárkonnyal fűszerezem.
3. Amint a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadom a csirkemellet, folyamatosan keverem.
4. Ha a csirkemell megfehéredett felöntöm a vízzel és a tejszínnel. Megsózom, és hozzáadom a bulgurt.
5. Kb 15-20 perc alatt puhára főzöm.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése