Töltött csirkemell a la Hivi

Hozzávalók kb. 6 db csirkemellhez:

2 db tojás
2 púpos ek tejföl
800 gr reszelt sajt
1 cs. petrezselyem
1 db lilahagyma
2 db fokhagyma
3 ek olaj
3 db csirkemellfilé

bors
6 szelet csirkemellsonka


Elkészítési idő kb 90 perc.

1. A tojást felverem, hozzáadom a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszlet sajtot. Sóval, borssal fűszerezem. Összekeverem.

2. A lilahagymát és a fokhagymát felaprítom, majd 1 ek olajon megdinsztelem.

3. Hozzáadom a sajtos-tojásos tejfölös keveréket a dinsztelt hagymához és kb. 2 percig még főzöm kevergetés mellett.

4. A csirkemell filét megtisztítom, félbe vágom. A félbevágott filék vaskosabbik oldalain késsel bevágást végzek, vigyázva, hogy a húsdarabarok másik végein a kés ne jöjjön ki. Újjal benyúlva zsebeket formálok.

5. A husok külsejét sózom, borsozom.

6. A zsebekbe csirkemellsonkát fűzök, úgy, hogy az első körben kilógjon azokból. A sonka és a hűs egyik oldala közé 1-2 kanálnyit teszek a töltelékből, majd a kilógó sonkavégeket befűzöm a zsebbe. Így a sonka meg fogja gátolni, hogy a töltelék kifollyon. A zsebeket fogpiszkálóval is zárom.

7. Tepsibe egy evókanál olajat öntök, elegyengetem, majd a csirkemelleket belehelyezem a tepsibe. A csirkemellek tetejére is teszeik szintén 1 ek olajat. Fóliával letakarom a tepsit, majd kb. 200 fokon kb 50 percig sütöm.

8. Serpenyőbe teszek át a tepsiben lévő olajos léből egy kicsit, majd a husokat 1-2 percig sütve oldalanként átpirítom. Végezetül kiszedem belőle a fogpiszkálókat.

Jó étvágyat!

Megjegyzések