Budapest ragu

 Hozzávalók 1 adag ételhez (32 cm-es pizzára vagy 1 adag feltétnek bármely köretre):

250 gr csirkemáj
75 gr zöldboró
1 kics fej (kb. 70 gr) vöröshagyma
200 ml paradicsompüré
1 kk pirospaprika
1 kk majoranna
1 kk só
1 kk bors

Elkészítési idő: 40 perc

1. A vöröshagymát felkockázom, a májat apróra vágom.

2. Kevés étolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a csirkemájat, kicsit átforgatom.

3. Felöntöm kevés vízzel, belekverem a paradicsompürét és a zöldborsót. 

4. Befűszerezés után addig főzöm alacsony lángon, amíg a máj és a borsó meg nem puhul (kb. 15-20 perc).

Jó étvágyat!

Megjegyzések