Hivi féle pácolt sült tarja

Hozzávalók 3 személyre...

...a páchoz:

1 ek méz
2 ek mustár
2 ek barbecue szósz
100 ml Soproni sör
3 gerezd fokhagyma
1 kk bors
3 ek étolaj

...a húshoz:
3 szelet sertéstarja
kevés olívaolaj a gyors átsütéshez
1 kk só
3 kk Hivi féle magyaros fűszerkeverék (recept itt: https://hivikonyha.blogspot.com/2020/07/magyaros-fuszerkeverek.html )

Elkészítési idő: kb 50 perc, de előző napi előkészületet igényel (ld. 0. pont):

0. Sütés előtti napon feddhető tálba rakom a mézet, a mustárt, a barbecue szószt, a sört, borsot és az étolajat. Fokagyma nyomón átpréselem a fokhagymagerezdeket,és összekeverem. A hússzeleteket 3-5 mm vastagra kloffolom, majd belerakom őket a pácba, és lefedve hűtőbe rakom.

1. A pácból kiveszem a szeleteket, és mindkétoldalukat enyhén sózom és fűszerezem a fűszerkeverékkel (1-1 kk/oldal a keverékből), a fűszereket beledörzsölöm a húsba, majd serpenyőben gyorsan kicsit elősütöm.

2. Tepsibe öntöm a páclevet, majd belerakom a húsokat, és lefedem a tepsit. 150 fokon 30 percig sütöm.

3. Leveszem a takarást a tepsiről, majd visszarakom a sütőbe, és addig sütöm a húsnak mind a két oldalát, ameddig pirulni kezd és megpuhul. Szükség szerint átforgatom a szeleteket, illetve leöntöm vízzel.

Sült krumplival vagy rizzsel tálalom. Jó mellé a saláta és a vörösbor. Jó étvágyat!

 

Megjegyzések