Ezt a fimomságot akár epeproblémákkal küzködők is fogyaszthatják.
Hozzávalók 3 személyre:
500 gr csirkemell filé
pár csepp olívaolaj (elhagyható)
2 kk pirospaprika
1 kk só
1 csapott kk őröltbors
500 ml víz
Elkészítési idő: 30 perc
1. A csirkemell filét megmosom, a zsírosabb részeket kivágása után felkockázom.
2. Kevés olívaolajat fecskendezek a lábas aljába, majd a felkockázott húst belerakom.
3. Sózom, borsozom, majd alacsony - közepes lángon keverem a húst, amíg nem fehéredik ki.
4. Hozzáadom a pirospaprikát, összekeverem, majd felöntőm vízzel (gyorsan kell ezt a műveletet végezni, el kell kerülni a paprika savanyodását, feketedését).
5. Lassú lángon addig főzöm, ameddig a csirke meg nem puhul.
Rizzsel, tésztával tálalom. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése