Könnyed csirkemell pörkölt

 Ezt a fimomságot akár epeproblémákkal küzködők is fogyaszthatják.

Hozzávalók 3 személyre:

500 gr csirkemell filé
pár csepp olívaolaj (elhagyható)
2 kk pirospaprika
1 kk só
1 csapott kk őröltbors
500 ml víz

Elkészítési idő: 30 perc

1. A csirkemell filét megmosom, a zsírosabb részeket kivágása után felkockázom.

2. Kevés olívaolajat fecskendezek a lábas aljába, majd a felkockázott húst belerakom.

3. Sózom, borsozom, majd alacsony - közepes lángon keverem a húst, amíg nem fehéredik ki.

4. Hozzáadom a pirospaprikát, összekeverem, majd felöntőm vízzel (gyorsan kell ezt a műveletet végezni, el kell kerülni a paprika savanyodását, feketedését).

5. Lassú lángon addig főzöm, ameddig a csirke meg nem puhul.

Rizzsel, tésztával tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzések