Zöldségleves galuskával

 Hozzávalók 6 személyre:

150 gr sárgarépa
125 gr petrezselyemgyökér
100 gr zellergumó
50 gr zöldborsó
1/2 kk olívaolaj
1 kk só
1 kk bors
1,5 l víz
1 húsleveskocka 
(ha van megmaradt húsleves lé, az utóbbi kettő helyett azt használom)

Hozzávalók a galuskához:

100 gr liszt
1 db tojás (56 gr-os)
1 kk só
szükség szerint víz

Elkészítési idő: 30 perc

1. A leveszöldségeket felaprítom, majd a leveseslábas alljára öntöm az olajat, abban kissé átpirítom a zöldségeket.

2. Húsleves lé használata esetén felöntöm húsleves lével és szükség szerint fűszerezem. Ha nem áll rendelkezésre matadék, vagy kerülni akarjuk a húslé használatát, akkor felöntöm vízzel, majd hozzáadom a húsleveskockát. Sózom, borsozom.

3. Összekeverem a galuska hozzávalóit. A vízből annyit teszek hozzá, hogy egy enyhén ragacsos és sűrű masszát kapjak. Amikor a levesben a fehérrépa már félig megpuhult, a masszát beleszaggatom galuskaszaggatóval a levesbe. (Ha esetleg olyannak is kínálnánk a levest aki a galuskát vagy a borsót nem szereti, külön vízben is megfőzhetjük, a borsónak kv. 25-30 perc szükséges, a galuskának 10-15 perc)

Izlés szerint, erőspaprika szósszal tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzések