Hozzávalók 6 személyre:
700 gr vegyes gomba
400 gr paradicsom
100 gr vöröshagyma
500 ml paradicsomlé
800 ml víz
1 kk szegfűszeg
1 kk kakukkfű
1 kk bors
2 kk só
1 ek zsír
tányéronként 1 pirítós kenyér
Elkészítési idő: 30 perc
1. Megtísztítom és felaprítom a gombát és a hagymát. A paradicsomot felkockázom.
2. A lábas aljára zsírt teszek, s miután felolvadt, hozzáadom a hagymát és a fűszereket. Alaposan elkeverve dinszentelem.
3. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, az edénybe rakom a gombát, majd alaposan átforgatom a fűszeres hagymával.
4. Hozzáadom a paradicsomot és a paradicsomlevet. Felöntöm vízzel, és közepes lángon a gomba puhulásig főzöm.
5. Pirítóst készítek hozzá, és azzal tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése