Calabriai gombaleves

 Hozzávalók 6 személyre:

700 gr vegyes gomba
400 gr paradicsom
100 gr vöröshagyma
500 ml paradicsomlé
800 ml víz
1 kk szegfűszeg
1 kk kakukkfű
1 kk  bors
2 kk só
1 ek zsír
tányéronként 1 pirítós kenyér

Elkészítési idő: 30 perc

1. Megtísztítom és felaprítom a gombát és a hagymát. A paradicsomot felkockázom.

2. A lábas aljára zsírt teszek, s miután felolvadt, hozzáadom a hagymát és a fűszereket. Alaposan elkeverve dinszentelem.

3. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, az edénybe rakom a gombát, majd alaposan átforgatom a fűszeres hagymával.

4. Hozzáadom a paradicsomot és a paradicsomlevet. Felöntöm vízzel, és közepes lángon a gomba puhulásig főzöm.

5. Pirítóst készítek hozzá, és azzal tálalom.


Jó étvágyat!

Megjegyzések