Hozzávalók 3 személyre:
1 fej fokhagyma (kb. 70 gr)
1/2 fej vöröshagyma (kb. 40 gr)
1 kk olívaolaj
1 ek vegeta
1/2 kk bors
2 ek liszt
50 ml tej
250 ml tejszín
700 ml víz
Elkészítési idő kb. 40 perc:
1. Megisztítom a hagymákat. A fokhagymagerezdeket felkarikázom, a vöröshagymát kockára vágom.
2. A hagymákat megdinsztelem, majd felöntöm vízzel. Borsozom, vegetázom (ebből legfinomabb a házi), majd 25 percet lassú tűzön főzöm.
3. Habarást készítek: a tejbe a leves fölött csomómentesre keverem a lisztet, úgy hogy a levesből is adok hozzá egy merőkanálnyit, majd a habarást belekeverem a levesbe.
4. Botmixxerrel leturmixolom a levest.
5. Beleöntöm a tejszínt, majd még 5 percet együtt főzöm lassú tűzön.
6. Levesgyönggyel vagy pirított hagymával tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése