Hozzávalók 6 személyre...
...a leveshez:
1 vöröshagyma (kb. 70 gr)
1 kk olívaolaj
4 db krumpli
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
200 gr zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 kk só
2 kk vegeta
víz
...a húsgolyóhoz:
300 gr sertés vagy marrha darált hús (lehet vegyesen is)
1 db 56 gr-os tojás
1 kk só
1 kk őrölt bors
2 ek búzadara
1 csokor petrezselyem.
Elkészítési idő: 50 perc
1. Először a húsgolyó alaptésztájával kezdem, mivel ennek állnia kell majd 20 percet a hűtőben, s addig haladhatok a levessel:
a) az egy csomag petrezselymet jó apróra vágom
b) a húsgolyó többi összetevőit egy tálba helyezem
c) a felaprított petrezselymet is hozzáadom, és alaposan egybe dagasztom, majd 20 perc hűtő jön,
2. Amíg a hústészta pihen a hűtőben, neki látok a leves többi részének:
a) felaprítom a hagymát, karikára szelem a répákat
b) közepes láng fölé rakom a lábost, és olívaoljaban megpírítom a sárgarépát
c) hozzáadom a fehérrépát, kicsit együtt pirítom
d) rászórom a vöröshagymát
e) mehet bele a zöldborsó is
f) annyi vizet öntök bele, amennyi éppen ellepi a zöldségeket
g) sózom, vegetázom, hozzáadom a másik csokor petrezselymet
3. Előveszem a hűtőből a hústésztát, és vizes kézzel körömház méretű gombócokat formálok egy tányérba. Amint mind megvannak, hozzáadom őket a leveshez.
4. Kívánt mennyiségre felöntöm a levest vízzel, majd a lángot közepesnél kissé alacsonyabbra veszem, és addig főzöm a levest, amíg meg nem puhult minden.
A vegeta helyett lehet használni húsleves alaplevet, ill. leveskockát is, Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése