Sajtos - kolbászos - pizzás csiga

 Hozzávalók 20 csigához:

600 gr liszt
25 gr élesztő
1 kk cukor
1 kk só
1 db tojás
100 gr margarin
1 ek étolaj
500 ml tej
1 adag pizzakrém (receptem itt: https://hivikonyha.blogspot.com/2020/05/pizza-magyaros.html)
100 gr kolbász
100 gr sajt

Elkészítési idő:kb. 90 perc

1. Megmelegítem a tejet, 250 ml-et kiveszek belőle egy dagasztásra alkalnas tálba, a maradékba belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és letakarom.

2. A tejhez hozzáadom a 600 gr lisztet, a közepébe mélyedést vályok, és oda rakom a margarint, az étolajat és a sót. 

3. Amint felfutott az élesztő, az élesztős tejet is hozzáadom a tésztához.

4. A tésztát összeadagasztom, ha szükséges, adok hozzá lisztet, vagy meleg vizet/tejet. A cél egy közepes keménységű tészta, amit 30 percig kelesztek.

5. A megkelt tésztát szétválasztom két egyenlő részre, és bucit formálok belőlük. Belisztezem a tetejét, letakarom őket, és amíg összekészítem a feltétet, hagyom kellni.

6. Felszelem a kolbászt, lereszelem a sajtot.

7. A megkelt bucikat négyzet alakúra kinyújtom, majd megkenem pizzakrémmel, ráteszem a kolbászdarabokat. Óvatosan, szorosan felcsavarom a tésztát.

8. Lisztezett késsel újnyi vastagságban szétvágom a hengert, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakom át az így kapott csigákat. Felverem a tojást, és lekenem vele őket, végül rájuk szórom a sajtot.

9. 250 fokon kb. 20-25 percig sütöm.


Megjegyzések