800 gr csirkemell filé
500 gr tészta (szarvacska, orsó, penne)
500 gr tejföl vagy tejszín
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kk só
2 kk őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 kk kakukkfű
olívaolaj
3 babérlevél
Elkészítési idő: 50 perc
1.Megmosom és felkockázom a csirkemellet. Megtisztítom a hagymákat és felaprítom.
2. Lábas aljába kevés olívaolajat öntök. Ha átforrósodot, a hagymákat és a babérlevelet beleteszem. Hozzáadok 1 kk borsot, majd megdinsztelem.
3. Felteszek egy másik lábasba vizet főni a tésztának (ezt is sózom, és egy kis olívaolajat is öntök hozzá, hogy a tészta ne tapadjon majd le).
4. A dinsztelődő hagymákra öntöm a húst, majd folyamatos kevergetés mellett, amikor félig már megféheredett, rászórom a kakukkfüvet, és a maradék borsot.
5. Az időközben felforró vízbe teszem a tésztát.
6. Amint telejesen megfehéredett a hús, rászórom a pirospaprikát, majd ráöntöm a tejfölt (vagy a tejszínt), és kevergetve addig főzöm, ameddig a csirke meg nem puhul.
7. Ha megpuhult tészta, leszűröm. Hozzáadom a csirkéhez, alaposan elkeverem.
Várok 10 percet, hogy az ízek összeérjenek, Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése