Hozzávalók 10 db hot-doghoz:
500 gr liszt
2 marok rétesliszt a nyújtáshoz
200 ml tej
25 gr élesztő
1 kk cukor
2 kk só
150 ml joghurt
50 gr étolaj
10 kk mustár
10 kk ketchup
10 kk majonéz
1 db tojás
10 kk szezámmag
Elkészítési idő: kb. 90 perc
1. A tejet dagasztásra alkalmas tálba teszem, kicsit meglangyítom, majd hozzáadom a cukrot és beletördelem az élesztőt. Letakarom konyharuhával, pár percet hagyom felfutni.
2. A joghurtot kicsit megmelegítem, majd hozzáadom az élesztős tejhez a liszt és az étolaj társaságában.
3. 5 percet dagasztom az így kapott tésztát. Hozzáadom a sót, majd újabb 5 percet dagasztom. Akkor lesz megfelelő a tészta, ha felvette az összes lisztet és nem tapad hozzá a dagasztó tálhoz.
4. 30 percet hagyom kelni.
5. Réteslisztezett nyújtólapra teszem a tésztát, majd felosztom 5 egyenlő részre. A tésztarészeket egyenként téglalap alakúra kinyújtom, majd a velem átellenes oldalról, merőlegesen az átlóra, szorosan feltekerem. Az így kapott kifli formákat ketté vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A vágással átellenes oldalukon a tésztát kézzel finoman összenyomom, "lezárom". Mivel ez félkifli lesz, a vágásnál nem nyomkodom össze a tésztát (később ott töltöm be a virslit)
6. Megkezdem a sütő előmelegítését 250 fokra. A sütő fölé teszem a tepsit, hogy a hője segíthesse a második kelesztést, majd letakarom tepsit konyharuhával.
7. Ismét kelesztem 30 percig.
8. Felverem a tojást, és lekenem vele a kiflik tetejét és oldalát. Minden egyes kiflire szórok 1-1 kiskanál szezámmagot, majd beteszem a tepsit a sütőbe. Addig sütöm, ameddig a képen látható barna színt fel nem veszik a hot-dog kiflik (ez nálam kb. 30 perc).
9. Amint kihültek a kiflik, ott ahol korábban kettévágtam, fakanállal lyukat vályok a hot-dog tölteléknek.
10. Mindegyik kiflibe 1-1 kk musttárt, ketchupot, majonézt töltök.
11. Megőfözöm a virsliket, majd azokat is beleteszem a hot-dogba.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése