Karalábleves sajtgombóccal

 Hozzávalók 3 személyre:

A leveshez:
1 db karalábé, levéllel együtt
1 db sárgarépa
1/2 szál újhagyma
1 db kápia paprika
1 kk vegeta
1 csipet cukor
1 kk só
1/2 kk bors
1 kk olívaolaj
1200 ml víz

A sajtgombóchoz:
1 db tojás
150 gr reszelt füstölt sajt
1 ek liszt
1 ek zsemlemorzsa
1 kk só
1/2 kk bors

Elkészítési idő: 40 perc.

1. Felkockázom a karalábét, a sárgarépát, az újhagymát és a paprikát. Edénybe kevés olívaoljat teszek, ráöntöm őket, megcukrozom, majd megirítom.

2. Felöntöm vízzel, majd felcsíkozom a karalábé leveleit, és belerakom. Sózom, borsozom, vegetázom a levest.

3. A sajtgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok belőlük.

4. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, hozzájuk adom a sajtgombócokat, és puhulásig főzöm.

Jó étvágyat!

Megjegyzések