Karfiolkrémleves



 Hozzávalók 6 személyre:

500 gr karfiol
1 db zöldségleveskocka
1 ek liszt
250 gr margarin
400 ml tej
1,5 l víz
1 cs petrezselyem
2 kk só
1 kk bors
izlés szerint szárított apró petrezselyem
izlés szerint levesgyöngy

Elkészítési idő 30 perc.

1. A karfiolt lábosba teszem, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, hozzáadom petrezselmyet és a leveskockát, és puhára főzöm fedő alatt, közepes lángon.

2. Felolvasztom a margarint, hozzáadom a tejet, 2 merőkanál levet a levesből, majd beleszórom a lisztet, és elkavarom csomómentesre. Beleöntöm a levesbe.

3. Forralok egyet a levesen, majd botmixerrel lemixelem. 

Szórt szárított petrezselyemmel, levesgyönggyel tálalom.


Megjegyzések