Milánói sertéskaraj


 

Hozzávalók 3 személyre...

...a tésztához:

400 gr tészta (orsó, penne)
1 kk olívaolaj
1 kk só

...a szószhoz:

1 fej vöröshagyma
200 gr sűrített paradicsom
100 gr szalonna
100 gr párizsi
1 kk só
1 ek cukor
1 kk olívaolaj

...a hűshoz:

400 gr sertéskaraj
szükség szerint finom liszt
3 db tojás
szükség szerint zsemlemorzsa
1/2 kk bors/hússzelet/oldal
1 kk só/hússzelet/oldal 
100 gr trappista sajt

Elkészítési idő: kb. 60 perc.

1. A tésztát vízbe teszem, megsózom, hozzáadom az étolajat, és készre főzöm (közepes lángon kb. 10 perc), leszűrőm.

2. Amíg fő a tészta, apróra vágom a hagymát, felkockázom a szalonnát. Olívaolajon nagy lábosba (amibe bele fog majd férni a tészta is) üvegesre párolom, majd kicsi vizen a hagyma puhulásáig főzöm.

3. A párizsit felcsíkozom, majd hozzáadom a szószhoz a sűrített paradicsom, a só és cukor társaságában.

4. Alacsony lángon még 2-3 percig főzöm, majd hozzáadom  a tésztát és alaposan elkeverem

5. A karajt kikploppfolom, majd kirántom, és megsütöm.

6. A húst a tésztával együttesen tálalom, a karaj tetejére reszelt sajtot szórok,

Jó étvágyat!

Megjegyzések