Hozzávalók 3 személyre...
...a tésztához:
400 gr tészta (orsó, penne)
1 kk olívaolaj
1 kk só
...a szószhoz:
1 fej vöröshagyma
200 gr sűrített paradicsom
100 gr szalonna
100 gr párizsi
1 kk só
1 ek cukor
1 kk olívaolaj
...a hűshoz:
400 gr sertéskaraj
szükség szerint finom liszt
3 db tojás
szükség szerint zsemlemorzsa
1/2 kk bors/hússzelet/oldal
1 kk só/hússzelet/oldal
100 gr trappista sajt
Elkészítési idő: kb. 60 perc.
1. A tésztát vízbe teszem, megsózom, hozzáadom az étolajat, és készre főzöm (közepes lángon kb. 10 perc), leszűrőm.
2. Amíg fő a tészta, apróra vágom a hagymát, felkockázom a szalonnát. Olívaolajon nagy lábosba (amibe bele fog majd férni a tészta is) üvegesre párolom, majd kicsi vizen a hagyma puhulásáig főzöm.
3. A párizsit felcsíkozom, majd hozzáadom a szószhoz a sűrített paradicsom, a só és cukor társaságában.
4. Alacsony lángon még 2-3 percig főzöm, majd hozzáadom a tésztát és alaposan elkeverem
5. A karajt kikploppfolom, majd kirántom, és megsütöm.
6. A húst a tésztával együttesen tálalom, a karaj tetejére reszelt sajtot szórok,
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése