Hozzávalók főre:
400 gr darált sertéshús
350 gr spagetti tészta
250 gr sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek olívaolaj
1 ek cukor
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
1/2 kk bors
2 kk só
100 gr reszelt sajt
Elkészítési idő: 60 perc
1. A spagetti tésztát tegyük lábasba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi 2-3 újnyira ellepi, adjunk hozzá 1 kk sót, 1 ek olívaolajat, majd közepes lángon főzzük ki. Lé leöntéssel még várjunk!
2. A finomra aprított vöröshagymát dinszteljük meg a maradék olajon, adjuk hozzá a húst, és fehéredésig pirítsuk.
3. Sózzuk, borsozzukm, cukrozzuk, ízesítsük bazsalikommal és oregánóval, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, s alaposan keverjük el.
4. 2 merőkanállal a tészta vizéből adjunk hozzá a raguhoz, és úgy főzzük készre alacsony lángon, hogy időszakosan megkeverjük.
5. A tésztát szürjük le, és tepsibe vagy jénai tálba rakjuk. Öntsük rá a szószt, majd keverjük össze. A tetejére szórjunk reszelt sajtot.
6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, ameddig a sajt meg nem olvad a tetején.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése