Tárkonyos csirkeragu leves


 

Hozzávalók 6 személyre:

1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
300 gr zöldborsó
1/2 cs. petrezselyem
400 gr csirkemell filé
2 db tojás
3 ek rétesliszt
2 kk só
1 kk bors
2 kk tárkony
1 db húsleves kocka (opcionális)
300 ml tejszín
1 kk olívaolaj
1,5 l víz
1 ek citromlé

Elkészítési idő: kb. 1 óra

1. A hagymát apróra vágom. A sárga és a fehérrépát vékonyan felkarikázom. A húst kockára vágom. A petrezselymet felaprítom.

2. Lábas aljába kevés olívaolajat öntök, majd a felkockázott hagymát beleteszem, megsózom, és rövid ideig enyhén áttetszővé fonnyasztom.

3. Hozzá adom a répákat, majd mehet bele a csirke is. Folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd  rászórom a tárkonyt. Átkeverem, majd felöntöm vízzel. Sózom, opcionálisan itt teszem bele a húsleves kockát, és közepes lángon főzöm.

4. Elkészítem a galuskát. Felverem a két tojást, hozzáadom a petrezselymet, sózom, borsozom, majd hozzáadagolom a lisztet, úgy, hogy egy kellemesen ragacsos tésztát kapjak. Beteszem a hűtőbe.

5. Amikor a répa és a hús félig megpuhult, hozzáöntöm a zöldborsót, beleszaggatom a galuskát. Addig főzöm tovább, ameddig minden meg nem puhul.

6. Belöntöm a tejszínt és a citromlevest. Rövid kevergetés után felforrásig, rövid ideig még főzöm.

Jó étvágyat!

Megjegyzések