Hozzávalók 6 személyre:
6 db egész csirkecomb
1500 gr burgonya
4 fej közepes vöröshagyma (4X75gr)
6-8 gererzd fokhagyma
6 db sárgarépa
6-7 szelet bacon szalonna
6 kk magyaros fűszerkeverék (https://hivikonyha.blogspot.com/2020/07/magyaros-fuszerkeverek.html)
só
bors
1 kk étolaj
1500 ml víz
Elkészítési idő: 120 - 150 perc
1. Előmelegítem 200 fokra a sütőt.
2. Tepsibe olajat teszek, elkenem az alján.
3. A burgonyát, a répát, a hagymákat megtisztítom.
4. A burgonyákat felkarikázom, majd beleteszem a tepsibe, egymás mellé rakva. Tetejére 3 szelet bacont rakok, majd újabb burgonyasor következik, majd újabb szalonna. és újabb burgonya (ameddig van). Sót, borsot szórok a tetejére.
5. A hagymákat felnegyedelem, a fogkhagyma gerezdeket egészben hagyom, és egyenletesen elosztom a krumplin.
6. Sárgarépát hosszant félbe vágom, majd elrendezem a tepsibe.
7. A csirkecombokra egyenként 1 kk sót, 1/2 kk borsot, és 1 kk magyaros fűszerkevéreket szórok, és alaposan átdörzsölöm őket. Ráteszem őket a krumpli tetejére.
8. A vizet a tepsi négy sarkába öntöm, majd lefedem főliával, és 200 fokon 1 órát sütöm.
9. 1 óra elteltével leveszem a fóliát, átöntöm a tepsiből a levet egy kisebb edénybe/pohárba, majd a tepsit a hússal és a zöldségekkel visszateszem a sütőbe, megöntözöm a húsok tetejét a leszedett lével.
10. Fél óráig sütöm, majd átforgatom a combokat, és megöntözöm, tovább sütöm.
11. A sütést-forgatást-öntözést addig csinálom, ameddig át nem megy a comb a villateszten: azaz ameddig meg nem puhul. (Ha nagyon barnulna a combon a bőr, visszateszem a fóliát).
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése