Gombaleves


 Hozzávalók 6 személyre:

500 gr csiperke gomba
1 szál sárgarépa
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma (70 gr)
2 tk őrölt pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 kk kakukkfű
50 gr paprika
1/2 paradicsom (kb. 35 gr)
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
1 kk só

Galuskához:
1 db tojás
1 csipet só
2-3 ek liszt

Elkészítési idő: kb. 30 perc

1. A gombát megmosom, felaprítom. A vöröshagymát megtisztítom, kockára vágom. A sárgarépát felkarikázom, a paprikát apróra szelem.

2. A vöröshagymát zsíron alacsony lángon megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát és a sárgarépát. Mehet rá a só, a bors, a kakukkfű és az őrölt pirospaprika. Rövid ideig párolom.

3. Felöntöm 1,8 l vízzel, beleteszem a paradicsomot , a paprikát és a petrezselymet, és közepes lángon főzöm.

4. Tányérban kikeverem az összetevőiből a galuskát, és amint megfőtt a leves, beleszaggatom.

Jó étvágyat!

Megjegyzések