Kapros-tejfölös zöldbableves


 

Hozzávalók 6 személyre:

300 gr zöldbab
2 db sárgarépa
1 kisebb zeller
1 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
3 db közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 kk olívaolaj
1 kk só
1/2 kk bors
3 kk pirospaprika
3 kk kapor
1 kk tárkony
1 cs petrezselyem
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 ek ecet
1 ek cukor

Elkészítési idő: 50 perc

1. Felkockázom a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, krumpli, fokhagyma),  felaprítom a vöröshagymát és a petrezselymét

2. A vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felkockázott és a felaprított zöldségeket, és kicsit átpirítom őket.  

3. A fűszereket a zöldségek tetejére szórom, majd a lábasba teszem a zöldbabot is, és alapos átkeverés után felöntöm 1,5 liter vízzel, majd a levest a zöldségek megpuhulásáig főzöm.

4. Amint a zöldségek megpuhultak, a tejfölt egy tálba kimérem, hozzáadom a lisztet, majd 3 evőkanállal kiveszek a leves levéből, és csomómentesre elkeverem a leves gőze felett, végül a habarást beleöntöm a levesbe, és elkeverem. 

5. Cukorral és ecettel ízesítem a levest.

Jó étvágyat!

Megjegyzések